fbpx
Ενοικιάστε Θήλαστρο από 50€/μήνα .Δυνατότητα αποστολής σε όλη την Ελλάδα Κλικ εδώ.

Blog

Θηλασμός Μωρά

Εύκολοι Τρόποι Για Να Σταματήσει Το Μωρό Να Δαγκώνει Ενώ Θηλάζετε

Εύκολοι Τρόποι Για Να Σταματήσει Το Μωρό Να Δαγκώνει Ενώ Θηλάζετε

Ένα δάγκωμα από το θηλάζον μωρό σας μπορεί να είναι μια αρκετά δυσάρεστη έκπληξη.Μπορεί να συμβεί όταν δεν το περιμένετε.

 • το νεογέννητό σας μπορεί να δαγκώσει ενώ θηλάζετε προτού ακόμη έχουν δόντια
 • το μικρό παιδί σας μπορεί να δαγκώσει ενώ θηλάζετε και μετά να γελαει
 • το χειρότερο σενάριο, το μωρό σας μπορεί να δαγκώσει ενώ θηλάζετε και να τραβήξε αιμα

Αλλά μην φοβάστε , υπάρχουν ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να ξανασυμβούν όλα αυτά.  Οι σύμβουλοι γαλουχίας μοιράζονται ενεργές συμβουλές για το πώς να ανταποκριθούν μετά από μια φοβερή «δαγκωματια στο στήθος»

Εάν Ένα Μωρό Χωρίς Δόντια Δαγκώνει – Ρυθμίστε Το Μάνδαλο

“Για ένα νεογέννητο, θα πρότειναμε μια προσαρμογή στο μάνδαλο εάν αισθάνεστε πως το μωρο δαγκώνει κατά τη διάρκεια μιας σίτισης. Οι χαλαρές θέσεις μπορεί να βοηθήσουν το νεογέννητο να ανοίξει ευρύτερα για να θηλασει. Μερικές φορές, στο νεογέννητο στάδιο, το δάγκωμα μπορεί να είναι σημάδι μπερδεματος της γλωσσας ή άλλου περιορισμούς που εμποδίζει το μωρό να ανοίξει ευρέως. “

Θυμάστε πίσω τις πρώτες μέρες του θηλασμού και τη δουλειά που κάνατε για να ξεκινήσετε μια υγιή ρουτίνα; Μερικά από αυτά ήταν έμφυτα (όπως τα αντανακλαστικά του θηλασμού του μωρού σας), αλλά σταδιακά αυτά τα ένστικτα εξαφανίστηκαν και έμαθαν οι συμπεριφορές που έμαθαν. Το δάγκωμα των επεισοδίων μπορεί να είναι ένα νέο παράδειγμα μιας μαθημένης συμπεριφοράς. Ευτυχώς, εάν είναι, μπορείτε να αλλάξετε αυτήν τη συμπεριφορά με την χαλαρή θέση που περιγράφεται παραπάνω. Ρυθμίζοντας το μάνδαλο και ανοίγοντας το στόμα του μωρού σας για ένα καλύτερο μάνδαλο θα παρέχει στο μωρό σας φυσική ενίσχυση χωρίς να δαγκώνει. Μόλις εξαφανιστεί η συμπεριφορά δαγκώματος, μπορείτε να επιστρέψετε στη θέση μετάβασης για θηλασμό. 

Εάν Ένα Μεγαλύτερο Μωρό Δαγκώνει – Μην Τους Αφήσετε Να Δουν Την Αντίδρασή Σας

Μην τα αφήσειτε να δουν την αντίδρασή σας γιατί, ανάλογα με το σταδιο, αυτό μπορεί να τους ενθαρρύνει περισσότερο.Όλα είναι καινούργια για το μωρό. Όταν σας δαγκώνουν κατά τη διάρκεια της σίτισης (εκ προθέσεως ή όχι) και βλέπουν μια αντίδραση, μαθαίνουν αιτία και αποτέλεσμα. Δεν θα καταλάβουν πλήρως το πλήρες φάσμα των ανθρώπινων συναισθημάτων και μπορεί να βρουν την αντίδρασή σας αστεία. Τώρα, το καταλαβαίνω. όταν δαγκώνεστε κατά τη διάρκεια μιας σίτισης πονάει! Και μερικές φορές δεν μπορείτε παρά να αντιδράσετε, αλλά δεν θέλετε αυτό να μετατραπεί σε παιχνίδι για το μωρό. Προσπαθήστε να μην αντιδράσετε και να αντιμετωπίσετε τη συμπεριφορά ως φυσική (οδοντοφυΐα) ή συμπεριφορική (αναζήτηση προσοχής).

Πάρτε Ένα Κολιέ Οδοντοφυΐας Για Απόσπαση Της Προσοχής

“Προτείνουμε να αγοράσετε ένα κολιέ οδοντοφυΐας καθώς αυτό μερικές φορές αποσπά την προσοχή του μωρού από το δάγκωμα και στη συνέχεια μπορείτε να το δώσετε σε αυτά όταν τελειώσουν επίσης το θηλασμό.Το μωρό σας μπορεί να δαγκώνει επειδή βγάζουν δόντια. Είναι δική σας δουλειά να τους διδάξετε ότι το στήθος είναι για γάλα και τα κολιέ οδοντοφυΐας είναι για δάγκωμα. Εάν το νεογέννητο σας δαγκώνει κατά τη διάρκεια μιας σίτισης, κάνετε το καλύτερο δυνατό για να μην αντιδράσετε, σταματήστε να ταΐζετε και τοποθετείτε το κολιέ οδοντοφυΐας στα χείλη τους. Στη συνέχεια, κάντε ό, τι καλύτερο μπορείτε για να διαβάσετε τις ενδείξεις του μωρού σας – εάν ασχολούνται με την οδοντοφυΐα ή εάν αναστατώνονται επειδή θέλουν να συνεχίσουν να τρέφονται – και να ανταποκριθείτε ανάλογα.

Βάλτε Το Μωρό Κάτω Και Πείτε ΟΧΙ

Μερικά μωρά που θηλάζουν θα δαγκώνουν ενώ θηλάζουν και στη συνέχεια θα χαμογελούν ή θα γελούν και θα το μετατρέπουν σε παιχνίδι. Αφηνοντας το μωρο σε καποιο σημειο χωρις να σας βλεπει ενω νωριτερα του ειπατε ηρεμα “ΟΧΙ”, το μωρό γνωρίζει ότι το δάγκωμα προκαλεί το στήθος να φύγει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν ασφαλή χώρο για να αφήσετε το μωρό εκτός οπτικής εμβέλειας.

Το μωρό σας μαθαίνει αιτία και αποτέλεσμα, δαγκώνοντας σας και αναζητώντας την αντίδρασή σας. Μερικοί το βρίσκουν αστείο. Όχι επειδή τους αρέσει να σε βλέπουν να πονατε, αλλά το σκέφτονται περισσότερο σαν ένα νέο παιχνίδι. Μια μεγάλη αντίδραση από εσάς μπορεί να τρομάξει μερικά μωρά και να τα αποθαρρύνει από μελλοντικο θηλασμο και μερικά μωρά μπορεί να γελούν και να το ξανακάνουν για να συνεχίσουν το «παιχνίδι». Κάνετε το καλύτερό σας για να μην αντιδράσετε, ή τουλάχιστον για να μην αντιδράσετε υπερβολικά, και να πείτε ήσυχα και απαλά «Χωρίς δάγκωμα», ενώ σταματάτε τη συνεδρία σίτισης. Αφήστε το μωρό σας σε έναν ασφαλή χώρο, όπως μια κουνια με το παχνίδι του και αφήστε το ήσυχα εκτός οπτικής εμβέλειας. Αυτή είναι επίσης η αιτία και το αποτέλεσμα της μάθησης του μωρού σας, μόνο αυτό είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η Εγρήγορση Είναι Το Κλειδί

Μερικά μεγαλύτερα μωρά έχουν μια παιχνιδιάρικη λάμψη στο μάτι τους όταν σκέφτονται να δαγκώσουν. Η εγρηγορση είναι το κλειδί. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να είστε έτοιμοι να λάβετε δράση εάν δείτε την λάμψη.Ο θηλασμός δεν πραγματοποιείται σύμφωνα με το πρόγραμμα.Η σίτιση νωρίς το πρωί / αργά το βράδυ μπορεί να είναι η ιδανική στιγμή για να κάνετε ζωντάνια και να αφήσετε το μωρό σας να κάνει ό, τι καλύτερο. Αλλά αν αντιμετωπίζετε συχνά δάγκωμα, είστε έτοιμοι να παρακολουθείτε πάντα το μικρό σας! Αναζητήστε ενδείξεις που επαναλαμβάνονται πριν δαγκώσει το μωρό σας. Μπορεί να είναι «παιχνιδιάρικΗ λάμψη» ή αλλαγή στο μοτίβο ή την ένταση του πιπίλισματος. Εάν μπορείτε να προβλέψετε το δάγκωμα πριν συμβεί, αυτό σας επιτρέπει να δοκιμάσετε άλλες τεχνικές όπως η εισαγωγή ενός κολιέ οδοντοφυΐας ή τουλάχιστον η προετοιμασία για ένα δάγκωμα βοηθά στον έλεγχο της αντίδρασης σας. Τότε μπορείτε να επιστρέψετε με επιτυχία στον θηλασμό του μωρού σας!

Write a Comment

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping