fbpx
Ενοικιάστε Θήλαστρο από 50€/μήνα .Δυνατότητα αποστολής σε όλη την Ελλάδα Κλικ εδώ.

Blog

Εγκυμοσύνη Θηλασμός Μωρά

10 σημάδια ότι το στομάχι του μωρού σας είναι γεμάτο και παίρνει αρκετό μητρικό γάλα

10 σημάδια ότι το στομάχι του μωρού σας είναι γεμάτο και παίρνει αρκετό μητρικό γάλα

Οι νέες μητέρες ενώ εξοικειώνονται με το θηλασμό μπορεί συχνά να ανησυχούν για το μωρό τους αν παίρνει αρκετό γάλα. Αυτό είναι αρκετά κατανοητό, καθώς κάθε μαμά θέλει το μωρό της να έχει κατάλληλη τροφή και μπορεί να είναι δύσκολο να εξακριβωθεί πόσο γάλα πίνει ένα μωρό κατά τη διάρκεια του θηλασμού (σε αντίθεση με τη μπιμπερό όπου μπορεί κανείς να μετρήσει την ακριβή ποσότητα του γάλακτος ή το μητρικό γάλα ενός μωρού παίρνει). Σε περίπτωση που το μωρό θηλάζει αποκλειστικά, καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική ανάγκη να καθοριστεί ότι παίρνει επαρκές μητρικό γάλα.Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβουμε εδώ ότι κάθε γυναίκα μπορεί να έχει διαφορετική εμπειρία θηλασμού. Ορισμένες γυναίκες είναι υπεύθυνες για υπεργαλακτική αγωγή  – που σημαίνει ότι παράγουν πολύ μητρικό γάλα από ό, τι μπορεί να καταναλώνει το μωρό τους. Ορισμένες γυναίκες, από την άλλη πλευρά, έχουν χαμηλή ποσότητα γάλακτος, όπου το μητρικό γάλα μπορεί να χρειαστεί πολύ χρόνο. Μερικά μωρά μπορούν να κολλήσουν πολύ εύκολα, ενώ μερικά μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα από αυτή την άποψη.Τα μωρά είναι επίσης διαφορετικά! Μερικά μωρά μπορεί να φαίνονται πρόθυμα να τρέφονται αρκετές φορές την ημέρα (αναγκάζοντάς σας να αναρωτιέστε εάν παίρνει αρκετό με κάθε τροφή), ενώ άλλα μπορεί να συνεχίσουν να κοιμούνται για ώρες χωρίς να ταΐσουν (αναγκάζοντάς σας να αναρωτιέστε αν είναι πολύ κουρασμένος για να σηκωθεί !). Σε ένα τόσο συγκεχυμένο σενάριο, η νέα μαμά μπορεί να ψάξει για ορισμένα σημάδια που μπορεί να υποδεικνύουν ότι η παροχή μητρικού γάλακτος τους είναι επαρκής και το μωρό παίρνει αρκετό γάλα σε κάθε τροφή.

Πώς να γνωρίζετε ότι το μωρό σας είναι γεμάτο όταν θηλάζετε:

Μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό για μια μαμά να πιέσει το μωρό της να καταπιεί αυτό το υπόλοιπο κομμάτι γάλακτος ή να παραδώσει την ώθηση να του ταΐσει λίγο περισσότερο όταν φαίνεται απρόθυμος να φάει ή έχει φάει λιγότερο από το συνηθισμένο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να εκτιμήσετε ότι το μωρό σας μπορεί να γνωρίζει πότε είχε γεμίσει. Η πείνα του μπορεί να ποικίλει σε διαφορετικές ημέρες ή από τροφή σε τροφή. Με το να πείσετε συνεχώς το μωρό σας να συνεχίσει να τρέφεται όταν φαίνεται γεμάτο, μπορεί να καταλήξετε να το εκπαιδεύσετε για να αγνοήσει τις ενδείξεις του σώματός του και να συνηθίσετε να τρέφετε υπερβολικά. Επομένως πρέπει να γνωρίζετε πότε το μωρό σας είναι γεμάτο. Προσέξτε για τα ακόλουθα στοιχεία στο μωρό σας για να μάθετε πότε είναι γεμάτο!

1. Το μωρό γυρίζει το κεφαλι του μακρια από το στήθος / το μπουκάλι

Εάν το μωρό σας ωθεί τη θηλή έξω από τη γλώσσα του, ή προσπαθεί να στρέψει το κεφάλι του μακριά από το στήθος ή το μπουκάλι, είναι πιθανώς γεμάτο.

2. Το μωρό εμφανίζεται εύκολα αποσπασμένο

Σε περίπτωση που το μωρό αρχίσει να παίζει και να κοιτάζει τριγύρω αντί να πίνει γάλα, μπορεί να είναι ένδειξη ότι δεν πεινάει ακόμα / πια!

3. Το μωρό αρχίζει να κλαίει αμέσως μετά τη σίτιση

Το μωρό σας μπορεί να αρχίσει να αναστατώνετε ή να κλαίει στο στήθος μετά από μια περίοδο θηλασμου που σηματοδοτεί την ικανοποίησή του.

4. Μωρό που επιβραδύνει την απορρόφηση

Μπορεί να περιμένετε το μωρό σας να αλλάξει σε πιο αργό και ελαφρύτερο θηλασμό με μεγαλύτερες παύσεις. Αυτό μπορεί να υποδηλώνει την ικανοποίησή του.

5. Μωρό που αρχίζει να κοιμάται

Μερικά μωρά όταν γεμίσουν την κοιλιά μπορεί να κοιμηθούν κατά τον θηλασμό. Τα μωρά μπορούν να επιτύχουν ικανοποίηση μέσα σε λίγα λεπτά από τη γαλουχία καθώς τα στομάχια τους είναι μικρά και μπορεί να φερνει υπνηλία καθώς γεμίζουν.

6. Τα χέρια του μωρού είναι ανοιχτά

Εάν παρατηρήσετε ότι στο τέλος του θηλασμού τα χέρια του μωρού σας είναι χαλαρά με τα δάχτυλα να εκτείνονται, μπορεί να είναι το μέσο του μωρού σας να δείξει ότι δεν πεινάει πλέον.

7. Το σώμα του μωρού αισθάνεται άνετα

Εάν αισθάνεστε ότι η στάση του μωρού σας αρχίζει να χαλαρώνει και να χαλαρώνει μετά το τάισμα, βεβαιωθείτε ότι σύντομα θα είναι γεμάτη.

8. Το μωρό αφήνει μια υγρό

Μερικά μωρά μπορεί να αφησουν ενα υγρο ρεψιμο αφού τελειώσει η σίτιση, όπου λίγο γάλα στάζει συχνά από το στόμα – αυτό είναι ένα αίσθημα κορεσμού.

9. Ο λόξυγκας του μωρού

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο λόξυγγας στα μωρά αποτελούν ένδειξη ότι η κοιλιά τους είναι πολύ γεμάτη. Ο λόξυγγας μπορεί να προκύψει λόγω παλινδρόμησης όταν τα τρόφιμα και τα οξέα μπορούν να ανέβουν λόγω της πληρότητας του στομάχου.

10. Αφήνει το στήθος

Το μωρό σας μπορεί να σταματήσει να πιπιλίζει και να απελευθερώνει το στήθος σας μετά τον θηλασμό, κάτι που μπορεί να σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση.

Write a Comment

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping